A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрійська громада
Рівненська область, Рівненський район

У Рівненській області запрацював Центр розвитку фермерства, де можна отримати безкоштовну допомогу для розвитку бізнесу

Дата: 24.10.2023 02:39
Кількість переглядів: 70

У Рівненській області  запрацював Центр розвитку фермерства, де можна отримати безкоштовну допомогу для розвитку бізнесу

Сьогодні Директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько представила новий проєкт Центр розвитку фермерства “Врожай Перемоги” на Рівненщині, зазначивши, що даний проєкт вже  працює в семи областях західного регіону. Рівненщина є восьмою областю, де запрацює консультаційний Центр.

“Метою проведення сьогоднішнього заходу є підвищення стійкості, ефективності та безперервної активності мікро-, малого та середнього фермерського бізнесу в умовах війни та повоєнної відбудови”, - наголосила вона.

Більше про можливості Центру під час заходу розповів Григорій Перерва, координатор Центру розвитку фермерства “Врожай перемоги”.

“Центр підтримки фермерства - це про те, як за рахунок освоєння нових ніш, впровадження інновацій, залучення грантів збільшити доходи фермерів і компенсувати втрати, спричинені бойовими діями”, - розповів він.

Серед ключових напрямків:

  1. Сільськогосподарське виробництво - плодоовочевий напрямок: підготовка грунту, підбір сортів та гібридів, система живлення, система захисту та допомога у пошуку допоміжних продуктів, нішеві культури

  2. Плодово-овочева переробка- післязбиральна доробка, організація переробки, сертифікація, HACCP 

  3. Інноваційні технології у плодоовочівництві - точне землеробство, діджиталізація, системи зрошення, вертикальне вирощування

  4. Стале сільське господарство - способи екологічно-безпечного ведення сільського господарства,  зменшення карбонового сліду у рослинництві, органічне сільське господарство

  5. Управління бізнесом - стратегія, бізнес-план, оподаткування, управління фінансами, юридичні питання

  6. Маркетинг та продажі - маркетингова стратегія, гуртовий та роздрібний продаж,  HoReCa, farm to fork, реклама, SMM

  7. Фінанси - залучення грантів, кредитів, інвестицій

“Швидко, об'ємно, ніякої води та лише необхідна інформація.  Дякую.  Я залишилася  задоволена” - зауважила місцева фермерка Мирослава Галуза, яка вже скористалась консультаційною підтримкою Центру.

До участі у презентації  долучилися фермерські господарства, представники асоціацій, організації підтримки бізнесу та територіальних громад.

Нагадаємо, що Центр “Врожай Перемоги” вже запрацював у Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій та Черкаській областях, а незабаром надаватиме свої послуги також у Тернопільській області.

Отримати консультацію в Центрі можна через офіційний сайт або соціальні мережі:

Сайт https://farmer.bard.cv.ua/

Фейсбук https://www.facebook.com/farmer.centre

Інстаграм https://www.instagram.com/farmer.centre/

 

Довідково:

 

Проєкт реалізується ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільсько- господарських дорадчих служб України» та Громадською спілкою «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини».

 

Захід відбувся в межах Проєкту “Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР”, що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних