A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрійська громада
Рівненська область, Рівненський район

Основні завдання відділу

Дата: 14.05.2021 22:48
Кількість переглядів: 380

Основними завданнями відділу є:

1) Забезпечення в межах визначених законодавством прав членів територіальної громади в сфері соціального захисту, шляхом здійснення нагляду за додержанням на території Олександрійської сільської ради вимог законодавства у цій сфері, виконання відповідних державних і місцевих програм соціального захисту населення, надання якісних соціальних послуг.

2) забезпечення дотримання встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту населення  Олександрійської сільської ради:

- створення ефективної, прозорої, інноваційної, конкурентної системи соціальних послуг згідно з міжнародними стандартами;

- планування та реалізація місцевих програм соціального захисту;

- здійснення індивідуальної соціальної роботи відповідно до потреб і запитів громадян;

- надавати в межах своїх повноважень допомогу з метою дотримання загальнообов’язкового державного соціального страхування, пенсійного забезпечення, соціального захисту та соціального обслуговування населення.

3) Допомога в отриманні  соціальних і реабілітаційних послуг, проведення соціальної роботи з особами, сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вирішення відповідно до законодавства питань надання соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, забезпечення утримання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

4) Розроблення та організація виконання комплексних програм поліпшення соціального обслуговування інвалідів, пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян похилого віку, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасників бойових дій та всебічне сприяння в отриманні ними соціального обслуговування та соціальних послуг за місцем проживання.

5) Сприяння створенню умов для безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціальної інфраструктури,  направлення інвалідів та дітей-інвалідів до реабілітаційних установ та навчальних закладів системи соціального захисту населення.

6) Забезпечення реалізації державної політики з питань підтримки сім’ї; рівних прав та можливостей жінок та чоловіків; соціальної інтеграції інвалідів; у сфері захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

7) Реалізація державної політики у сфері захисту прав дітей.

8) Допомога у зборі документів громадянам, які потребують соціальної підтримки внаслідок недостатнього соціального забезпечення згідно Порядку надання допомоги громадянам, які  внаслідок недостатнього забезпечення потребують соціальної підтримки.

9) Розгляд звернень та прийом громадян з питань, що відносяться до компетенції Відділу за встановленим графіком.

10) Здійснення інших повноважень, покладених на  Відділ відповідно до чинного законодавства.

            11) Реалізація на  території громади державної  політики  з питань   соціального   захисту    дітей,  запобігання    дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень.
            12) Розроблення і здійснення самостійно або разом  з  іншими структурними підрозділами апарату сільської ради, підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, громадськими організаціями заходів  щодо  захисту прав, свобод і законних інтересів дітей.
            13) Організація роботи з різними категоріями дітей на території громади здійснення заходів по захисту житлових та майнових прав дітей, у тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.
            14) Визначення пріоритетних напрямів  поліпшення  становища  дітей,  їх  соціального  захисту,   сприяння фізичному,  духовному та інтелектуальному розвиткові,  запобігання дитячій  бездоглядності  та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень. 
            15) Вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки і піклування.

16) Вирішення питань про надання за рахунок коштів місцевих бюджетів ритуальних послуг у зв'язку з похованням самотніх громадян, ветеранів війни та праці, а також інших категорій малозабезпечених громадян; подання допомоги на поховання громадян в інших випадках, передбачених законодавством.

17) Вирішення питань про надання відповідно до законодавства одноразової допомоги громадянам, які постраждали від стихійного лиха.

18) Здійснення згідно із законодавством заходів соціального патронажу щодо осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також осіб, до яких застосовано пробацію.

19) Вирішення питань щодо надання працівникам освіти, культури, охорони здоров'я, іншим категоріям громадян, які працюють у сільській місцевості встановлених законодавством пільг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних