A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрійська громада
Рівненська область, Рівненський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації   Решуцької початкової школи Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області

Дата: 19.07.2021 16:24
Кількість переглядів: 1285

Фото без опису

 

1. Найменування організатора громадського обговорення:  Олександрійська сільська рада.

 

2. Мета:  врахування думки жителів Олександрійської територіальної громади щодо реорганізації закладів освіти, а саме:  Решуцьку початкову  школу Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області реорганізувати шляхом перетворення її у філію «Решуцька початкова школа» Кустинського ліцею Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області.

     Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сільської ради.

       Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника (ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

    Станом на сьогодні на території Олександрійської сільської ради функціонують 7 закладів загальної середньої освіти, з них: 1 школа, 1 гімназія, 5 ліцеїв. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

     У зв’язку з малою наповненістю класів Решуцької початкової школи Олександрійської сільської ради (загальна кількість учнів – 12) є загроза втратити право громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічних працівників даного закладу.

    В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цього закладу буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

                                                                                                                    

3.  Питання або назва проєкту акта, винесеного на обговорення:

проект рішення Олександрійської сільської ради «Про реорганізацію Решуцької початкової школи Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області».

 

4. Альтернативні варіанти вирішення питання:

  • схвалення проекту рішення Олександрійської сільської ради без зауважень;
  • схвалення проекту рішення Олександрійської сільської ради із урахуванням отриманих пропозицій та зауважень.

5. Термін проведення громадського обговорення: з 19 липня до 28 липня 2021 року включно.

 

6. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Олександрійської територіальної громади, депутати Олександрійської сільської ради, тощо.

 

7.  Формат проведення громадського обговорення:

7.1. Зустріч з мешканцями с.Решуцьк .

7.2. Подання зауважень та пропозицій по 28 липня 2021 року на поштову адресу: Рівненський р-н, слександрія, вул. Свято-Преображенська, 66 або електронну адресу: olsilrada@ukr.net.

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних